Bu Blogda Ara

15 Mart 2010 Pazartesi

MAKYAJ SORUNSALI


Ben cok makyaj yapan birisi degilim. Ama biraz ogreneyim dedim, gittim bir iki urun aldim, bir iki makyaj bloguna bakayim dedim ama bu isin sonu yok ben onu anladim. Battikca batiyorsun :)

Nasil mi , mesela :

* Gozalti kapaticisi almak istedim, iyi kaliteli olsun diye dusundum MACe gittim ordaki gorevlinin yardimiyla bir tane sectim . E halka halka gozukmesin diye bir firca tavsiye etti, olcaksa duzgun olsun dedim kapatici kadar da ona para verdim :/ (makyaj bloglarinda ise nerdeyse istisnasiz herkesin bu fircayi blending fircasi olarak kullanmasi biraz canimi sikti gerci :s)

* Bir pudra aldim yine MACten , gorevli daha guzel durmasi icin altina nemlendirici surmemi onerdi, Mac pudrayla en iyi MAC nemlendirici gidermis o da 70 kusur bir seydi + bir de nemlendirici ustune surersen pudrayi fircayla uygulamak daha iyiymis icinden cikan sungeri yerine.. (cok sukur ben sadece pudrayi alip cikmayi basardim)

* Far surunce + genel yuz makyaji yapmak icin farinizin veya pudranizin olmasi yetmiyormus, bunlarin bir de primer lari varmis :S :s yoksa kalici olmuyormus.. Akilli kozmetik sektorune bak sen ya:) Kalici urunler uretilecegine kalicilik saglamak icin baska urun sunuluyor:) gerci kalici olanlarda vardir da makyaj bloglarinda primer siz makyaja baslayani afaroz ediyorlar :P
(ben pek far surmedigimden boyle bir derdim yok aslinda ama dikkatimi cekti)

* Ruj surmeden once nemlendirici yine sart yada lip balm:) balm daha artistik evet evet onu surelim :p (gerci benim boyle de bir derdim yok ruj da pek surmem)

*Zaten benim icin makyaj blogu okumak basli basina sorun gibi. Yaptiklari bir cok seyi anlamiyorum gerci kurcaladikca cozdum neyin ne demek oldugunu ama hala kafam karisik e bunun fondoteni ayri, pudrasi var, highlighter i var, kontoru-konturu var (hele bunu hic bilmiyorum), fari var, far bazi var, bronzer i ayri var alligi ayri var... var da vaarr:)

*Hangisi once surulur, hangisi uste surulur, hangisi hangisinin yerini tutar :)

Cok konustugumu hissediyorum :) Hee bir de derseniz ne camur atiyorsun, begenmiyorsan okuma bloglari, makyaj da yapma diye, benim ki kafa karisikligimi ifade etmek amacliydi, yoksa bloglara sozum yok ;) Surc-i lisan ettiysek affola.

Peki ben mi ne kullaniyorum bu kadar sikayetten sonra:) Onlari da soyliyeyim.

---- MAC in gozalti kapaticisi (tam tonu dogru aldim mi onu bile bilmiyorum :D)
--- MAC 217 firca (kapaticiyi surmek icin )

--- MAC studio fix pudra ( bunu da el yordamiyla kullaniyorum :D)

--- Flormar Great Look Mascara (rimellerin dolgunlastirani, dolgunlastirmadan uzatani,kivirani veya hepsini yapan veya yapamayani, topaklanani topaklanmayani oluyormus:) benim kirpiklerim zaten kisa, daha bi guzel gibi oluyor bu da bana yetiyor geri kalan etkisini bilmiyorum:) )







Flormar Beyaz Waterproof Eyeliner -- eyeliner in da bi bildigim goz kalemi olan varmis bir de ust kapaga surulen likitinden kremine envai cesiti varmis:D benimki bildigin yurdum goz kalemi, gozleri biraz daha buyuk gosteriyormus bu ipucunu ogrenince kullandim, hakkatten gosteriyor :) )

---ELF ten mineral alligi da yine elf ten aldigim, alirken allik fircasi sandigim ama uzerinde Bronzing Brush yazdigini elime ulasinca gordugum, ikisinin arasinda fark var mi yok mu bilmedigim ama yine de alligimi surerken kullandigim fircayla suruyorum :D cok uzun bir cumle oldu be !:)

Dudaklarim catlayinca da Bepanthen suruyorum. Arada da siyah, gri fln basit renklerde goz kalemi iste.

Makyaj yaparsam anca budur. Benim adim Hidir elimden gelen budur der gibi oldu ama oyle .. Yine de makyaj konusundaki derin kafa karisikligimi gidermek istiyorum ama nasil bilmiyorum :D

Sizleri opuyorum ve kaciyorum :) giderken de jojikmodanin cok sevdigim gorselleri olan bir postunu da ekliyorum, en begendigim ve tercih ettigim makyaj budur. Baska biri gibi degil, badana yapilmis gibi hic hic degil, dogal ve bakimli gosteren makyaj..

5 yorum:

deniz dedi ki...

bence makyaj olayını yavaş yavaş çözersin çünkü. insan yapa yapa kabiliyetini geliştiriyor. ama en önemli kısıım şu sade olmalı herşeyin alınıp surata çalındığı şekilde değil. bugün of ne giysem adlı blogdada makyajla alakalı güzel bir yazı vardı. onu da okumanı tavsiye ederim.

beste dedi ki...

bilgiler için teşekkür ederim betülcüğüm.. ben de kendime göre makyaj tarzları yaratıyorum. bu aralar bi de benim için daha önemli bu konular.. mavi'nin bi yarışmasına katılıcam. bakalım neler olacak. isteyenler bakabilir; http://www.mavipeople.com/

Hacer Sayıner dedi ki...

Ah kıyamam ben sana = )

Ürünlere takarsan çıkamazsın işin içinden. Tonla ürün var, istemediğin kadar. Ve makyözlere sorsan hepsi de gerekli = )

Yüzüne yakışan, istediğin görüntüyü elde etmene yeterli ürünler de yeter sana = )

Duygu dedi ki...

ay ne şirin dilegetirmişsin,ama boşver tek derdin bu olsun be tatlım;)

Beetle dedi ki...

tesekkur ederim canim:)