Bu Blogda Ara

15 Şubat 2010 Pazartesi

Bin Muhtesem Gunes


Burdaa Khaled Hosseini ( Halit Huseyni) 'nin okudugum ilk kitabi olan Ucurtma Avcisindan bahsetmistim. O kadar cok begenmistim ki hemen gidip ikinci kitabini da almistim ama malesef uzun sure once bitirmeme ragmen sizlerle yeni paylasabiliyorum. ( bundan once bir de Olasiliksiz var okudugum ama onunla ilgili post yazmak pek icimden gelmiyor :) )

Bu kitap ta oldukca etkileyici,hikayenin bazi kisimlari yer yer tahmin edilse de beni sok eden yerler de oldu. Onceki kitapta baskin karakterler erkeklerdi bunda ise kadinlar. Dunyada ne kadar farkli yasantisi olan kadinlar-kizlar oldugunu dusunmek cok farkli, hatta sadece dunyada da degil tabi ayni sokakta bile bu mumkun oluyor malesef. Savas, ve iktidar bireylerin yasantilarini nasil degistiriyor bu kitapta yine en can alici sekilde gosteriliyor.

Yalniz soyle bir olay var ki, kitabin sonuna dogru Afganistan icinde bulundugu durumdan Amerikanin eliyle duzluge cikmis gibi bir anlatim var gibi geldi bana, bu kismi bana biraz degisik geldi, kitabi okuyanlariniz varsa bu konudaki ve kitap hakkindaki fikirleri paylasalim. resim kaynak: IDEFIX

okumamis olanlara da kesinlikle tavsiye edebilecegim bir kitap.

2 yorum:

Aslı dedi ki...

Bende yine de Uçurtma Avcısı'nın yeri ayrı... Bu kitabı da sevdim ama sonu bence de "Neyse ki ABD yetişti bizleri kurtardı" der gibi.

Adsız dedi ki...

ben bu kitaba bayilmistim ama dediginiz gibi bir nokta yakalayamadim sebebi ingilizcesini okumam olabilir :) turkcesinide aldim ilk firsatta okumak istyorum..